Πέμπτη 15 Ιουλίου 2010

Ένα menu excelsior όνομα και πράγμα!




Λοιπόν, αν υπήρχε μια σύγχρονη inteligentsia του lifestyle αυτής της πόλης, είμαι σίγουρος ότι θα ήταν ξινή και δύσκολη, με απαιτήσεις και αυστηρή με τα αντικείμενα της κριτικής της και εννοείται εξορισμού αυθεντική στο τί χρειάζεται να γίνει γενικώς. Για μια τέτοια inteligentsia η καλύτερη απάντηση θα ήταν η αυταπόδεικτα άριστη γευστική εμπειρία που μας πρόσφερε ο Γιώργος Παπαδόπουλος στο εστιατόριο του ξενοδοχείου EXCELSIOR την Τετάρτη το βράδυ. Και επειδή αυτή η inteligentsia είναι ένα αστείο για την πόλη μας, έχουμε την τύχη να γελάμε με αυτό και απλά να τρώμε ό,τι μας αρέσει και να λέμε τη γνώμη μας.

Εν τω μέσω λοιπόν του καυτού θέρους βρέθηκα στο ισόγειο του νεοκλασικού EXCELSIOR Κομνηνών και Μητροπόλεως, για μια δοκιμή ενός ουσιαστικά avant garde menu. Γιατί ήταν λιτό, ευφάνταστο, πολύ όμορφα σερβιρισμένο και κυρίως, που είναι και όλο το θέμα, νόστιμο. Γιατί μόνο η εμφάνιση και η εκζήτηση στους συνδυασμούς των γεύσεων, που υπήρχαν, δεν θα ήταν αρκετές, αν δεν επρόκειτο για τις συνισταμένες ενός τελικά νόστιμου φαγητού.

Το ακριβές menu μπορείτε να το βρείτε δημοσιευμένο στο blog του franchise me. Εγώ να σημειώσω ότι το δοκιμάσαμε με τη σειρά που παρουσιάζεται στον franchise me και ότι το συνοδεύσαμε με Σαμαρόπετρα Κυρ Γιάννη και Merlot Νico Lazaridis και επιδόρπιο μοσχάτο οίνο Λαζαρίδη επίσης.

Η προσωπική μου προτίμηση ήταν το μυλοκόπι που έδενε τέλεια με τη sauce από λεμονόχορτο και τον πουρέ κολοκυθιού, το φουά γκρά με τη sauce σουσαμιού ( δεν υπάρχουσι λόγια δια να εκφραστώ! ), και το γλυκό με το τέλειο μυρωδάτο παρφέ του.

Τα συγχαρητήρια μου και πάλι στον chef με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε και στο τραπέζι μας και να σημειώσω ότι είναι συμπαθέστατος, low fi και απλός, γιατί με τέτοιο menu δεν χρειάζεται κανείς να είναι τίποτα περισσότερο, ( σε αντίθεση με τις inteligentsiες ).
Νot to be missed!

ps Nα μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τον Κοπαράνη για μια ακόμη πολύ ενδιαφέρουσα πρόταση και το προσωπικό που ήταν ευγενέστατο καθόλη τη διάρκεια της βραδιάς.


Δεν υπάρχουν σχόλια: