Σάββατο 21 Ιουλίου 2012


Summer in the city

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή, το θερμόμετρο το ανέβαζε όχι μόνο η ζέστη, αλλά και η προσμονή των διακοπών, των δεδομένων διακοπών, των ακλόνητων διακοπών, που τίποτα και κανείς δεν μπορούσε να εμποδίσει ή να υπονομεύσει, εκτός από το συγκυριακά απρόοπτο.
Φέτος το ιστορικά απρόοπτο κατάφερε να υπονομεύσει ότι χρόνια δεν κατάφεραν , για μένα μιλώντας, πολλές προσωπικές συγκυρίες. Πάντα είχα φροντισμένα σχέδια, κανονισμένος από νωρίς, αλλά και κάποιες φορές ελλείψει σχεδίων σωζόμουν, και την τελευταία στιγμή το καλοκαίρι με αγκάλιαζε με περισσότερο ή και λιγότερο πάθος. Πάντως με αγκάλιαζε.
Πληγείς λοιπόν από το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις, και εθνικές και προσωπικές, αυτό το καλοκαίρι αναγκάστηκα να εφεύρω τις ευέλικτες ταντρικές διακοπές. Όπως και στο sex χωρίς σωματική επαφή, έτσι και στις διακοπές χωρίς χωρική μετακίνηση, ξεφεύγεις εκεί που είσαι μ’ αυτόν που είσαι, όχι απαραίτητα εσωτερικά ούτε υποδυόμενος ότι είσαι αλλού. Όχι, no like fake.  Δηλαδή δεν ξεφεύγεις καν, αλλά σου αρέσει να μένεις εκεί που είσαι in the city summer. Cruel or not, θα μετρηθεί στο αποτέλεσμα.
Βόλτες στην ερημωμένη πόλη, με απεριόριστο parking και δρόμους να βουήζουν μόνο από τον υπόκωφο ήχου του καύσωνα και του σχεδόν μοναδικού δικού σου αυτοκινήτου. Αναζήτηση δροσιάς στα διαθέσιμα καφέ και εστιατόρια, που έχουν μείνει ανοιχτά σαν φάροι ζωής του σαββατοκύριακου. Face spotting στους εναπομείναντες κατοίκους με τους οποίους σε δένει η σιωπηρή αλληλεγγύη του urban summer. Και συζητήσεις με την κρυφή ελπίδα μιας κάποιας απόδρασης σε μια κοντινή παραλία, ίσως  το επόμενο weekend ή για κάποιες λίγες μέρες, αν το επιτρέψουν οι συνθήκες μέσα στο καλοκαίρι, ποιός ξέρει.
Ανάγκη ή αναγκαστική επιλογή που επιλέγεις να αγαπήσεις, το summer in the city είναι εδώ,o tempora o mores. Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια: